Tilburg, Brouwerij Kraftbier

Spoorlaan 350
5038 CC Tilburg

Internetpagina
Facebookpagina

Telefoon: 06 34887200

Bijzonderheden KraftBier

De man achter KraftBier is Rob van den Meijdenberg. Vanaf 2015 brouwt hij de Kraftbieren. Aanvankelijk gebeurde dat bij brouwerij Klein Duimpje in Hillegom. Sinds november 2016 gebeurt dat in zijn eigen brouwerij aan de Spoorlaan in Tilburg. Woensdag is brouwdag bij hem. De brouwinstallatie heeft een capaciteit van 250 liter. Rob heeft cilinderconische gistvaten tot zijn beschikking die (nog) niet gekoeld worden. Het bottelen gebeurt met een eenvoudige 4 kopsvulmachine.

De bieren kunnen geproefd worden in het proeflokaal in Bank 15. (De brouwerij is pal achter het proeflokaal gelegen.) Je kunt hier ook Molluks/Indonesisch of Afgaans eten. BANK15 is mix van pop-up stores, ondernemers, flexplekken, horeca, kunst en een academie op één locatie.

Bank 15 is op korte afstand van het NS-station Tilburg gelegen. Het winkelcentrum maar ook ander horecagelegenheden zijn een paar honderd meter van de locatie. Parkeren kan voordelig in de Knegtel garage. Daarnaast zijn de duurder parkeergarage Pieter Vredeplein en Tivoli.

Update

Sinds juni 2019 is Krafbier niet meer gevestigd in het gebouw van Bank 15. De beschikbare ruimte was te klein geworden. Alle bieren worden op dit moment gebrouwen bij de Loonbrouwerij. De brouwerij is druk op zoek naar een eigen locatie met een nieuw proeflokaal. Tot die tijd fungeert Bank 15 nog steeds als proeflokaal.
De keukens bij Bank 15 wisselen elk jaar. Je kunt er nu terecht bij een vegetarisch, een Colombiaans en Braziliaans restaurant. Het blijft een bijzondere plek voor startende ondernemers. De sfeer is heel erg ontspannen.

Tilburg Kraftbier ketels Tilburg Kraftbier gisttanks Tilburg Kraftbier brouwer Tilburg Kraftbier brouwketel       Tilburg Bank 15 lunch Tilburg Bank 15 lunchgerecht

Tilburg, Brouwerij Kraftbier
 • Aantal bijzondere bieren
 • Prijs bieren t.o.v. van anderen
 • Kwaliteit eten/snacks
 • Prijs eten ten opzichte van anderen
 • Kwaliteit advies bier-spijs combinatie
 • Bediening/service
 • Aantal bieren op de tap
 • Aantal bieren op fles
 • Bereikbaarheid openbaar vervoer

Samenvatting

Naast de Kraftbieren schenkt men bij het proeflokaal Bank 15 uitstekende koffie. Een beetje jammer is dat dit in glas gebeurt in plaats van in een kopje. Je kunt hier uitstekend voordelig lunchen voor weinig geld. De locatie is niet niet erg bekend waardoor het nog behoorlijk rustig is. Maar gezien de ligging en de kwaliteit van het eten zal hierin naar verwachting verandering in komen.

3.9
Gebruiker waardering 0% (0 Stemmen)
Versturen
Jouw waardering
Commentaren waarderingen 0% (0 beoordelingen)
0.0%
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Versturen
Jouw waardering

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Bol.com, ook voor de bierliefhebber. Gebruik het zoekvenster.

  Steun deze site door je aankopen bij Bol.com te doen via onderstaand zoekvenster. Het kost jou niets extra.