Oudeschild, Texelse Bierbrouwerij B.V.

Oudeschild, Texelse Bierbrouwerij B.V.

Schilderweg 214 b
1792 CK Oudeschild

Internetpagina
Facebookpagina

Telefoon: 0222 320 325

Bijzonderheden

De Texelse Bierbrouwerij is gevestigd in een voormalige kaasmakerij aan de oostkant van het eiland Texel. De brouwerij is gelegen aan de weg Den Burg – Oudeschild. Je kunt op Texel uitstekend fietsen. De brouwerij  is gelegen in de omgeving van knooppunt 42 (rij naar knooppunt 51 en bij het kruisen van een drukke doorgaande weg ga je rechtsaf).
De brouwerij beschikt over een parkeerterrein.
Het proeflokaal bevindt zich aan de achterzijde van het pand. Hier vind je ook een (beschut) terras.

De bedoeling is dat de brouwerij op termijn gaat verhuizen.

Foto’s

Toegang terras proeflokaal Texelse Bierbrouwerij Terras bij het proeflokaal Texelse Bierbrouwerij  Rondleiding Texelse Bierbrouwerij   Stilleven Texelse Bierbrouwerij Leidingwerk brouwhuis Texelse Bierbrouwerij Brouwhuis Texelse Bierbrouwerij Lekbak Texelse Bierbrouwerij Vatenvuller Texelse Bierbrouwerij Onderhoud flessenvuller Texelse bierbrouwerij  Taplijst Texelse Bierbrouwerij, er valt veel te kiezen

Het Proeflokaal van de Texelse Bierbrouwerij

Oudeschild, Texelse Bierbrouwerij B.V.
 • Aantal bijzondere bieren
 • Prijs bieren t.o.v. van anderen
 • Kwaliteit eten/snacks
 • Prijs eten ten opzichte van anderen
 • Kwaliteit advies bier-spijs combinatie
 • Bediening/service
 • Aantal bieren op de tap
 • Aantal bieren op fles
 • Bereikbaarheid openbaar vervoer

Samenvatting

De Texelse bierbrouwerij is een mooi voorbeeld van de groei van het Nederlandse speciaal bier. In 1999 werd er nog maar 4000 liter per jaar gebrouwen. De installatie bestond uit oude apparatuur uit de zuivelindustrie. 20 jaar later is de brouwerij gegroeid naar een jaarproductie van ruim 3 miljoen liter. De brouwerij wil verder uitbreiden omdat de huidige locatie onvoldoende ruimte biedt. Men heeft het plan om te verhuizen naar het industrieterrein van Oudeschild en daar maximaal 35 miljoen liter bier te gaan brouwen.

De groei van de brouwerij zal zeker een gevolg zijn van de uitstekende marketing van de brouwerij. Bij alle horecabedrijven op Texel zijn de bieren van de Texelse Bierbrouwerij prominent aanwezig. Langs het strand wapperen grote vlakken met het logo van de brouwerij.
Het proeflokaal bij de brouwerij is warm ingericht en heeft een groot terras. Veel bezoekers volgen een rondleiding die ook in het Duits gegeven wordt... Je kunt kiezen uit een rondleiding van 45 minuten of eentje van 75 minuten. Bij beide rondleidingen krijg je een glas en een proefplankje. De rondleiding wordt gestart in een zaaltje waar een introductie gegeven en een filmpje vertoond wordt over het brouwproces en de geschiedenis van de brouwerij. Er wordt een verhaal verteld van gerst dat geteeld wordt op Texel en op het vaste land vermout wordt. En ook dat de brouwerij een eigen gist gebruikt. Na de film ga je met een koptelefoon op door de bottelarij en het brouwhuis. Op het einde van de rondleiding krijg je het proefplankje of aan alcoholvrij drankje.

De 12 bieren van de brouwerij kun je ter plaatse drinken en ook kopen in een winkel waar je ook andere merchandise artikelen zoals T-shirts kunt kopen.
Maaltijden worden niet geserveerd. Wel kun je snacken van Texelse schapenkaas en schapenworst.

3.2
Gebruiker waardering 52% (1 Stem)
Versturen
Jouw waardering
Commentaren waarderingen 0% (0 beoordelingen)
0.0%
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Versturen
Jouw waardering

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Bol.com, ook voor de bierliefhebber. Gebruik het zoekvenster.

  Steun deze site door je aankopen bij Bol.com te doen via onderstaand zoekvenster. Het kost jou niets extra.