Eindhoven, Stadsbrouwerij Eindhoven

Vestdijk 280
5611 EZ Eindhoven

Internetpagina
Facebookpagina

Telefoon: 040 842 8000

Bijzonderheden

Deze brouwerij is gelegen aan de rand van het centrum van Eindhoven. Andere horecazaken waar veel interessante bieren geschonken worden zijn op korte loopafstand. Ook het NS station is niet al te ver gelegen.

De brouwerij is begonnen als huurbrouwerij en beschikt sinds 2014 over een eigen brouwinstallatie met een capaciteit van 1000 liter. Er wordt een grote verscheidenheid aan bieren gebrouwen.

De brouwerij beschikt over een groot terras aan de straatkant gelegen langs het riviertje De Dommel (150 zitplaatsen). Daarnaast is er een proeflokaal met een eigen keuken.

Bij het zelfde complex is ook een distilleerderij te vinden (door de poort naar achteren lopen). Met bier van Stadsbrouwerij Eindhoven wordt er een bierbrand gestookt. Ook andere producten zijn te koop. Bij de rondleiding door de brouwerij wordt ook een bezoek gebracht aan de distilleerderij.

 

brouwinstallatie Stadsbrouwerij Eindhoven   Filterkuip Stadsbrouwerij Eindhoven  Vergistingstanks Stadsbrouwerij EindhovenProeflokaal Stadsbrouwerij EindhovenHet terras van Stadsbrouwerij De DommelZicht op Stadsbrouwerij Eindhvoven vanaf de Dommel

 

Eindhoven, Stadsbrouwerij Eindhoven
 • Aantal bijzondere bieren
 • Prijs bieren t.o.v. van anderen
 • Kwaliteit eten/snacks
 • Prijs eten ten opzichte van anderen
 • Kwaliteit advies bier-spijs combinatie
 • Bediening/service
 • Aantal bieren op de tap
 • Aantal bieren op fles
 • Bereikbaarheid openbaar vervoer

Mooi aangekleed industrieel erfgoed

Stadsbrouwerij Eindhoven is sinds eind 2014 gevestigd aan de Vestdijk te Eindhoven. Ze hebben het in een korte tijd goed voor elkaar. In de zomermaanden kun je hier heerlijk op het terras zitten dat gelegen is langs het riviertje De Dommel. Je hebt haast niet in de gaten dat je midden in een grote stad zit. Het proeflokaal binnen is warm aangekleed.
De bieren die de ter plaatse gebrouwen worden zijn van zeer goede kwaliteit. Je kunt bijbehorende hapjes bestellen. En als je wilt kun je ook een hele maaltijd bestellen. Aan de kwaliteit van de hapjes mocht nog wat gewerkt worden.
Het leuke is dat op korte afstand nog een brouwerij te vinden en dat het Eindhovens uitgaanscentrum om de hoek is. In Eindhoven zijn meer bierige bestemmingen allemaal dicht bij elkaar.

4.3
Gebruiker waardering 0% (0 Stemmen)
Versturen
Jouw waardering
Commentaren waarderingen 0% (0 beoordelingen)
0.0%
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Versturen
Jouw waardering

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Bol.com, ook voor de bierliefhebber. Gebruik het zoekvenster.

  Steun deze site door je aankopen bij Bol.com te doen via onderstaand zoekvenster. Het kost jou niets extra.