Utrecht, De bierverteller

Twijnstraat 47, 3511 ZH Utrecht

Internetpagina
Facebookpagina

Telefoon: 030 737 1306

Bijzonderheden De Bierverteller

Een bierslijterij met veel bijzondere bieren in de historische binnenstad van Utrecht. Tot april 2016 was een paar deuren afstand Bert’s Bierhuijs gevestigd in de Twijnstraat in Utrecht. Door Thomas Schroën is dit gemis goed gemaakt (zie artikel).

De Twijnstraat is een leuke winkelstraat in het verlengde van de Oude Gracht. Zo’n 20 minuten lopen vanaf centraal station. Vanaf NS station Utrecht Vaartsche Rijn is het zo’n 7 minuten lopen. Parkeren kan ook bij dit NS station.

Naast zo’n 500 flessenbieren kun je er bier laten tappen in growers (grote bierflessen).

 

Uit de Utrecht internet Courant van 18 juli 2016

“Als biersommelier draait het leven van Thomas Schroën al langer om bier. Hij geeft proeverijen en geeft advies aan ondernemers, maar hij wilde meer: “Al langer speelde ik met het idee dat de  Bierverteller meer moest worden dan dat het was.”

Hij is blij met de nieuwe locatie: “De Twijnstraat verdient een bierwinkel, en met het verdwijnen van Bert’s Bierhuis was die er niet meer.”

Bier is hip tegenwoordig: “Het is zelfs mega hip, er is een wildgroei aan initiatieven en dat maakt het ook spannend.” Schroën wil niet alleen maar bier gaan verkopen: “Ik wil mensen graag vertellen over bier en als het ware een kenniscentrum worden. Ik ben echt fan van de Twijnstraat, de straat zit vol met leuke winkeltjes met lekker eten als de Kazerij, Vlaamsch Broodhuys, Visjes, Da Portare Via; daar prijs ik graag verschillende soorten bier bij aan. Zoals je in een goede wijnhandel te weten komt wat voor wijn je bij asperges moet drinken, kan ik vertellen welk bier goed smaakt bij specifieke gerechten.”

De vraag welk bier zijn favoriet is, is een moeilijke: “Ik probeer elke week zo’n tien nieuwe bieren uit en heb elke maand wel weer nieuwe favoriet. Wel ben ik een groot liefhebber van zure bieren, maar ook van stout.”

Voor de geboren Limburger is het ook een spannende tijd: “Ik ben geen retailer of harde zakenman. Ik ben een bier-enthousiasteling en wil gewoon een gave winkel neerzetten en de biercultuur in Utrecht naar een hoger plan tillen.”

Bierverteller Utrecht kassa Bierverteller Utrecht barrel aged Bierverteller Utrecht aanbieringen Bierverteller Utrecht lokaal Bierverteller Utrecht fris en delicaat

Utrecht, De bierverteller
  • Aantal bijzondere bieren
  • Prijs bieren t.o.v. van anderen
  • Bediening/service
  • Aantal bieren op fles

Samenvatting

Dat Thomas Schroën graag verhalen vertelt over bier is te zien aan zijn slijterij. Alles staat heel sfeervol gegroepeerd per thema en smaak. De bolhoedjes waarop met de hand geschreven wordt geven een eigen stijl aan deze slijterij. Net als de opstelling van de bieren in de kasten. Uiteraard ontbreekt er een kast met Utrechtse bieren niet. Ook Utrecht komt dus uit de bierkast. De inrichting van de slijterij lijkt eerder op een bibliotheek, inclusief leestafel, dan op een slijterij met de gebruikelijke strakke schappen. Een zeer geslaagde metafoor voor een bierverteller.
Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam bij het geven van adviezen. De prijzen zijn redelijk te noemen.
Al met al een slijterij om vaker langs te komen.
Het aantal bieren dat verkocht wordt is zo'n 600.

4.4
Gebruiker waardering 0% (0 Stemmen)
Versturen
Jouw waardering
Commentaren waarderingen 75% (1 beoordeling)
75%
Bladwijzer maken Permalink.

Eén reactie

  1. Elmer 29 februari 2020

Geef een reactie

Versturen
Jouw waardering

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Bol.com, ook voor de bierliefhebber. Gebruik het zoekvenster.

    Steun deze site door je aankopen bij Bol.com te doen via onderstaand zoekvenster. Het kost jou niets extra.