Amsterdam, Brouwerij Kleiburg

Hullenbergweg 6
1101 BL Amsterdam

Internetpagina
Facebookpagina

Telefoon:  020 210 1703

Bijzonderheden

Deze brouwerij is gelegen in de Bijlmer in de buurt van de IKEA vestiging Amsterdam en het verkeersknooppunt Holendrecht. Via de afslag Amsterdam Zuid-Oost ben je er snel met de auto. De brouwerij en het daarbij behorende proeflokaal met de naam “De Proefzaak” heeft een eigen parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

Ook via het openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar. NS Station Bijlmer Areana is het dichtstbijzijnde NS-station. Van hieruit kun je lopen (1,3 km) of met de metro naar station Bullewijk en dan nog zo’n 350 meter lopen.

Amsterdam Bouwerij Kleiburg buiten Amsterdam Bouwerij Kleiburg terras Amsterdam Bouwerij Kleiburg proeflokaal Amsterdam Bouwerij Kleiburg bar Amsterdam Bouwerij Kleiburg zitje Amsterdam Bouwerij Kleiburg brouwinstallatie Amsterdam Bouwerij Kleiburg vergistingstanks Onderkant brouwketel Amsterdam Bouwerij Kleiburg snijmessen brouwketel Een oase in een kantoorwoestijn

Amsterdam, Brouwerij Kleiburg
 • Aantal bijzondere bieren
 • Prijs bieren t.o.v. van anderen
 • Kwaliteit eten/snacks
 • Prijs eten ten opzichte van anderen
 • Kwaliteit advies bier-spijs combinatie
 • Bediening/service
 • Aantal bieren op de tap
 • Aantal bieren op fles
 • Bereikbaarheid openbaar vervoer

Rustplek tussen kantoren

Kleiburg is een bijzondere vrij nieuwe brouwerij. In plaats van nieuwe installatie uit China te laten komen heeft deze brouwerij gekozen voor het ombouwen van oude melkpasteurisatietanks. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Het gebouw waarin de brouwerij gevestigd is, is een oude romneyloods. Ook daarvoor geldt veel waar voor je geld. Het is niet verwonderlijk dat hier goed kunt eten voor een redelijke prijs.
De inrichting van het proeflokaal doet heel warm aan. Je hebt niet het idee dat je in een romneyloods bent. De menukaart is niet erg uitgebreid, maar er staan wel bijzondere gerechten op. Natuurlijk geniet je hier van mooie bier en spijs combinaties. De bieren van Kleiburg zijn abdijbieren met een knipoog. Overigens verkoopt de brouwerij zichzelf als een klooster: een plek waar mensen met elkaar verbinden en aandacht voor elkaar hebben.
Door de ligging in de directe omgeving van grote kantoorgebouwen leent het proeflokaal zich uitstekend voor het geven van borrels of even gezellig met collega's lunchen.
De openingstijden zijn:
- Maandag: Gesloten
- Dinsdag: 11:00 – 20:00
- Woensdag: 11:00 – 20:00
- Donderdag: 11:00 – 23:00
- Vrijdag: 11:00 – 23:00
- Zaterdag: 11:00 – 20:00
- Zondag: Gesloten

3.8
Gebruiker waardering 0% (0 Stemmen)
Versturen
Jouw waardering
Commentaren waarderingen 0% (0 beoordelingen)
0.0%
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Versturen
Jouw waardering

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Bol.com, ook voor de bierliefhebber. Gebruik het zoekvenster.

  Steun deze site door je aankopen bij Bol.com te doen via onderstaand zoekvenster. Het kost jou niets extra.